Webshop

Ring mig op

Tilmeld nyhedsbrev

Vi er også påDownloads

Artikler

Seneste nyheder

Mest solgte

Alle bedst sælgende
Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Hvad er tinnitus?

Tinnitus er en oplevelse af lyd, der ikke høres af andre. Nogle oplever, at deres tinnitus høres som andre lyde i det ene eller begge ører, andre oplever tinnitus i hovedet.

Tinnitus kan være meget forskellig. Nogle oplever en ringen eller en kimen, andre en susen eller en støj som fra en maskine. Atter andre oplever andre lyde, der måske minder om musik, kvidren eller banken. Tinnitus kan svinge i styrke og kan skifte lyd og den kan variere mellem at være mere eller mindre generende.

Kronisk tinnitus

De fleste af os oplever en kortvarig tinnitus fra tid til anden, men nogle hører lyden stort set altid eller ofte.

Kronisk tinnitus defineres som en konstant oplevelse af indre lyd, der har varet længere end tre måneder. Der er ofte en nøje sammenhæng mellem tinnitus’ styrke og dominans og det personlige velbefindende forstået således, at tinnitus kan have indflydelse på den generelle livskvalitet, ligesom et mentalt og fysisk overskud kan få tinnitussen til at træde i baggrunden.

En pludselig opstået overfølsomhed over for lyde generelt eller særlige lyde kan også opleves sammen med tinnitus. Se Høreværn

 

Tinnitus er et symptom, det er ikke en diagnose

Tinnitus kan opstå af mange forskellige årsager, og det er umuligt her at komme ind på dem alle. Tinnitus kan være et symptom på fysiske ubalancer i f.eks. kæbe eller nakke, den kan være relateret til en hørenedsættelse eller den kan opstå på grund af en stressbelastning.

Tinnitus opleves fuldstændigt som enhver anden udefrakommende lyd, fordi hjernens hørecenter får et signal fra andre steder i hjernen, fra nerver og/eller fra selve høresystemet, der opfattes som en lyd.

Tinnitus er således ikke tegn på psykisk sygdom, det er slet og ret en (fejl)opfattelse af et signal fra organismen.

Hvad kan Audiovox hjælpe dig med?

Det er vigtigt at søge at blive udredt for hvorfor, du har tinnitus. Dette foregår på et offentligt eller privat hospitals audiologiske afdeling og kan ske sideløbende med en eventuel høreapparat- og/eller høreværnsbehandling sammen med vores hørespecialister. Vores hørespecialister hjælper dig gerne med, hvordan du skal få startet din udredning.

Tinnitus og høreapparater

Har du en hørenedsættelse sammen med tinnitus er der heldigvis sket meget på høreapparatfronten de seneste år. Alene det at få mere lyd gennem høreapparatet kan i mange tilfælde være med til at fjerne opmærksomheden fra tinnitussen. Med moderne høreapparater kan din hørespecialist i samråd med dig indstille apparaterne så du undgår for kraftige lyde, der yderligere kan provokere din tinnitus.

Nogle høreapparat-fabrikanter har desuden udviklet specielle tinnitusprogrammer m.v. som kan hjælpe dit høre- og nervesystem til at falde til ro. Dette kan du høre meget mere om i en rådgivende samtale med hørespecialisten.

Kundeservice - Kontakt os

For spørgsmål omkring en ordre, eller for mere information omkring vores produkter.

Send en besked